Hello. You are so kind. Follow me here. Go to dashboard here
Dream of Perfection




Hello 2012 , I'll Be Nice To You
31 December, 2011 | 9:18 PM
yeayy ! tepuk tangan ramai ramai , Alhamdulillah kite still bernafas dan kite dah masuk tahun 2012 . 2012 , please be nice ? noo , i'll be nice to you okay . to all bloggers Selamat Tahun Baru . sini nak kongsi azam tahun baru kite .




first , nak jadi Budak Baik ! yee , kite tau kite memey baik pun hakhak . tapi , kite nak jadi lebih lebih baik . means , nak jadi baik ngan semua orang , taknak sakitkan hati orang lain . gosip ? manusia biase tak boleh nak elaklah kan . plusplus perempuan . memang dah serasi sangat Perempuan dengan Gosip ni . tapi , kite try kurangkan gosip okay . kalau dah tak suke sangat kat someone tuu , takpaya lah nak kutuk die dekat orang lain *ceh , macam aku tak buat je . nak kutuk pun dalam hati je . tapi kalau dah tak boleh tahan sangat , kite kan ade blog . so , gunekan lah untuk lepaskan geram *eh , salah gune pulak . tapi , kalau nak kutuk tu jangan la over sangat . ingat , kite ni pun takde lah perfect mane pun kan ? kan ?

second , nak Study Smart bukan study hard ! yeah , kite sedar dah nak SPM pun this year . wahaha , wa seram gila nii , ketaq lutut wa . pagi tadi , abah dah cakap siap hikhok . kene study gile gile punye aten , tahun ni dah last sekolah , kene dapat semua A+ tauu . hek , lebih kurang camtu lah bunyinyee . yang terkezut nye , kene study Gile Gile tuu . tak boleh belaa . apeape pun , tak boleh nak elak kan . dah tanggungjawab kite as student kene lah jawab jugak kan . taknak kecewakan parents aten . belajar rajin rajin , kene siapkan hw , tido awal , mandi awal , taknak tido dalam kelas , taknak usha AWEK , nak concentrate dalam kelas , kurangkan angan angan . kalau tak panadai , kene tanye orang yang lagi pandai okay .

third , nak Jogging sebab kite dah Chubby ! tapi , malas lah nak jog tiap tiap hari kan . kite nak tunggu orang ajak baru nak jog . azam ke tu ? boleh laaa , before ni jarang nak join kalau orang ajak jog konon sibuk nak basuh baju iron baju ape semua tu lah haha .

fourth , rarely OnTheLine ! say baibai to Facebook kite . eh , bukan taknak online terus tau . kalau kite rase rindu je kite akan Log In . err , blog nii jangan risau lah . kite update punye setiap kali balik . hakhak , cakap sekarang boleh laa . naty habis tergendala semua . okay ingat ni , tiap kali balik , UPDATE BLOG ! naty kesian die kenal tinggal , kan ?

fifth , err ape lagi ek ? yaa , kite akan try jadi seorang yang Peramah ! ye , kite ni memey pendiam punnn dekat maktab tu hikhok .

okay , rasenye itu je kot azam untuk 2012 nih . korang pulak ? hihi , kite nak kene checkIn dah kat maktab esok . rase excited , nervous semua ade nih . kite dah siap packing , tapi kite tak siap hw lagi . takpe lah , balik sane buat punye .

untuk semua Rakan Seperjuangan kite , gudlak yaww . same same lah kite enjoy untuk this year . enjoy study kayy , next year dah tak payah pakai baju sekolah , dah tak beli beg sekolah baru , dah tak payah buat hw dah .



nah , ni smile new year besa penuh ikhlas punye untuk korang . naty rindu , tengoklah smile kite ni kayy . hihi , kbabaii sayang , imissyouu (':

SpongeBob-A-Thon
30 December, 2011 | 10:58 PM


yeayy , hari ni satu hari kite duduk depan tv tengok SpomBob PePants sampai lebam okay . chaww !

31 Disember
| 8:46 AM



wehh , sedih gila waa . hari ni hari last untuk tahun ni . sayang gile nak tinggal this year . this year banyak sangat bende baru yang aten dah go through . ye lah kan , since menetap kat highlands kesayangan tuh . eh , serius doh . sayang ape , kejam gila la kan kalau dah setahun meringkuk kat situ tak sayang hihi . life with no sahabat , no rpsian . sumemye dah baru . sekolah baru , kawan baru , cikgu baru , warden pun baru . hik , nak story lah siket .

first masuk , kenal dengan Farah Fateha . yeahh , si comel yang gorgeous . memandangkan teha pun from girls sch , duduk due orang dalam kelas tu dok mengenang nasib kihkih lawak laa pulak . wooh , first masuk kelas tu memang meriah gilaa la kan . bising ya amat , blur blur je masuk sekali dengan Teha , Afiq , Faris and Mus . okay , rase memang weird gila ttbe ade kaum Adam dalam satu kelas . tapi , abaikan . diorang ni sangat lah gilagila . macam macam manusie yang aten kenal bile dah duduk dalam kelas tu . ye lah kan boleh dapat kawan baru dari negeri lain . so , tukar tukar lah cerita , tukar tukar loghat sume .

dekat dalam bilik pulak lagi lah macam macam boleh jumpe . ape pun diorang ni amatlah sporting , kelakar habis . walaupun selalu gaduh gaduh kiteorang still boleh happy happy dalam bilik tu . almaklumlah nak gaduh manje gituu . kalau nak kasi meriah tu satu aras boleh denga gelak kiteorang hee , over la pulak . major stay Perak dalam P303 tu . nak kenal jugak ? okay la , here introducing you , Ismah Auni Areege Sal Tikah Musfirah Mira and my beloved bedmate of course her , Aerma cun . yeahh , thanks sebab selalu buat aku gelak pecah perut guys .

err , cikgu and warden pun boleh tahan sume . okay , aten penah kene rotan sebab pakai skaf separuh , padan muke . cehh , sekarang dah pakai full punye tahu . serius seram and pelik pelik doh denda denda kat sini . kene pakai telekung lah , pakai kain pelekat lah . haishh , macem macem . nasib baik lah due tahun je hidup kat situ . next year tak tahu lah kene denda ape pulak . ishh , taknak lah buat bende jahat , kite nak jadi baik lah . hikhok titeww memey baik punnn . jeless letuww ;p

dekat sini jugak rajin lah buat event event ape ke bende ntah sume tu . boleh la para gadis teruna nak melaram dalam event tu . bukan melaram pakaian , melaram bakat kerativiti tu sume pun boleh . hebak hebak lee budak kat sini , dah boleh jadi Malaysia Next Top Model , Harimau Mudaa , Bruno Mars pun boleh import dari sini . ceyy , nak promote lah pulak . ntah jadi ke tak .

aktiviti dengan classmate ? err , banyak laa pulak tak terluah kat sini hikhok . ini ending untuk tahun 2011 nih . nak tahu azam , harapan , to-do-list untuk next year ? kate pun next year kan , so next year lah update .

ehh , cop ! nak wish birthday untuk pakcik Amer Syazwan . hakhak sorry lah derr aku terwish 30Dis pulok gare gare tak tengok kalendar . memey laa aten ni pun , kelam ya amat . kboiii ^^


Double Triple Fatin
28 December, 2011 | 1:37 AM

Yeahh , semalam aten dengan eha tengah rajin nak buat hw dengan oman yang bising , ttbe ade org kacau la pulak . ---> toktoktok ! ibu ketuk pintu , aten pun bukak .

Ibu : nah , kawan aten kol (sambil menghulurkan fon )

Aten : hello , *sejak bile kawan aku ade pandai nak kol gune numb ibu nihh ?

Unknown : hello .

Aten : sape ni ?

Unknown : ni nabila lah .

Aten : err . sape ek ? (buat muke pelik)

Unknown : ishh , ni Nihayatul Nabila laa . takkn laa tak kenal kot ?

Aten : err , tak kenal laa *bile pulak aku ade kawan name nihayatul nii --'

Ibu : aten , ce tanye die sekolah mane

Aten : err , sekola mane ek ? (menurut arahan )

Unknown : ……

Aten : emm , salah numb kot

Teeeeeeeeeeeeet , die letak fon . eishh , gile ke ape die tuh (bagi balek fon ibu) . ttbe , bunyi balek . ibu pun jawab , then hulur balek kat aten

Aten : hello

Unknown : eii , fatin ni nihayatul nabila lah . takkan tak kenal kot .

Aten : err , sekola mane ni ? (suare da maleh nak layan)

Unknown : kenape suare macam tak bermaye je ni ?

Aten : err , salah numb kot . tak kenal lah , sorry .

Unknown : eihh , fatin takkan tak kenal besfren sendiri kot ?

Aten : err ……

Unknown : FATIN SOLEHAH ! kamu jangan laa main main ,

Dalam hati *Erghhh , !@#$%^&* . what the hack !!!

Aten : eiiii , ape nih (letak fon)

Ibu : hehehe , mane la ibu tau . die ckp nak ckp dengan Fatin , ibu bagi laa Aten . lupe pulak anak ibu ade due Fatin .

Aten : eihh , tu fatin bukan aten .

rase nak je campak fon yang aten pegang time tuh . naseb baik fon ibu . wooo , sumpa wa bengang gile laa . cakap laa siang siang lain kali nak cakap dengan Fatin Solehah . taktau ke dalam rumah ni ade due Fatin , huh . ibu ngan eha pulak dah tergelak gelak . eiiiii , gelak ape ? bengang gile nih . besfren kau rupenye eha oiii . patut laa suare pun tergedik tak matured semacam . haisshhh --' maleh aten nak join gelak . ceeii , control macho pulak tak nak gelak . dah laa muke tengah serius buat hw sejarah nii . hadoiiii .

btw , patut pun aten pelik , mane ade org pnggil FATIN . pnggil ATEN je selame nih . kalau nak pnggil fatin pun pnggil full FATIN SHAHIRAH . hoho , ni laa akibat name same . fuhh , dekat maktab lagi la . tak payah cakap , memey beriban name Fatin kat sane . satu batch pun dah nak dekat 10 orang . nak list ? Fatin Natasya , FatinYan Atikaa , Amirah Fatin , Nurul Fathin , Fatin Farhany , Fatin Nur Nadhia , another Fatin Syahirah . err , ade lagi tak ? okay , terima kasih cepat cepat kepada ibu abah yang bagi name FATIN tuu . tau ape mksud nye ? Fatin is Cantik Menawan . hikhik , perasan betollll . okay , jangan jeles . name korang pun cantik jugak . try search google hikhok kat SINI pun boleh . okay , babai :) sambung buat hw .


Journey To Sg. Bakap
24 December, 2011 | 8:54 AM
hello darls ! hari ni penat gilaa ouh . from Ipoh bertolak pagi pagi to Taiping to Sg. Bakap , Pulau Pinang . hik , actually tak sampai seberang jambatan tu pun . over jee hihi . woaaa , mata tengah sembap lagi seperti biasa aten akan bertafakur dalam kereta . dari Taiping convoi ramai ramai pergi Sg. Bakap . berape kereta ntah tak kire laa pulak . ade laa dalam lima enam buah kot . hokhok , sampai sane memang buat mcm kenduri sendiri laa kiteorg . sape tak kenal family TokYam kann .

then , habes makan sembang lepak-ing sume perut pun dah kenyang . start enjin balek ! wohooo , tapi tak balek lagi lahh . abah bawak round round pekan Sg. Bakap tu . tunjuk rumah kuning tok dulu . Mak Bi bukak kisah silam tok kene ngorat ngan tokwan . teheee , dulu waktu diorang umur 13 , tokwan selalu lalu depan rumah tok . konon otw nak ke railway station tapi sebenanye nak usha tok . atototo , shooo shuweeeeeet XD tunjuk laa segale tempat abah penah lepak dulu . wujud lagi rupenye Kedai Tuak tu , tapi takde laa penghuninya kan .

then , lalu depan satu kedai ni penuh basikal Fixie ! wooo , aten hanya mampu melihat HAHA .



wheee colourful ! nak yang warne hijau tu , nak jugak nak jugak . sape nak bagi ? angkat ketiak :p haha merepek --'





nah , ni souvenir !



err , buat lawak ke ape ? okay , dah penat and i'm sooo ngantuks , nite . baii Love !


Gembira Atau Sedih Kah ?
18 December, 2011 | 5:12 AM



hai you :) okay , hari ni tak tau feeling aten gembira atau sedih . rasenye bercampur aduk lah kot , haihh . meh sini nak cerita siket hihi .

korang sedih tak bile salah seorang family korang pergi merantau jauh ? mestilah sedih kan ? sedih bangat bangat . hihi , tapi orang cakap tuntut ilmu hingga ke negeri China . soo , takpelah kalau nak merantau jauh jauh kite redha je walaupun kite rindu . huek , hari ni ajib dah balek hostel die . takde lah jauh mane pun kat manjoi je . kentut pun boleh dengar , hihi . tapi , rumah ni still sunyi jugak bile dah berkurang penghuninye . baibai ajib , belaja leklok . aten jeles ngan kau act sebab kau dah lagi tinggi dari aten , cehh takkan ku biarkan . btw , sorry sebab tak dapat nak cari tshirt kau tu sampai jumpe . naty aten carik lagi yaww , jangan sedey sedey . huaaa , tu diaa air mata dah meleleh . haihh , aten menguap lah keluar air mata . tolong siket , orang tak nanges okayy .

after that , pergi the store beli baju sekolah oman pulak . ceyy , nak masuk drjah satu dah die . pandai pandai lah hidup kat SK Jati tu ye oman . jangan asyik nak maen game je tauu .



balek rumah , bukak channel 817 . yeahh , tu dia my hero awww . ligatnye dia jatuh sana tergolek sini . baik baik hunn , habes sume orang nak control u . i sokong u dari belakang depan atas bawah kiri kanan lah . dont worry kayy . go barca ! okay , senangnye hati bile dah menang . ouhh , my hero score 2 gol yaww hevadd . congrats barca 4-0 SFC .

next , aten dah sakitkan hati someone hari ni . bukan hari ni je dah banyak kali dah huehuehue . ahhh ape nak buat ni . aten memang tak reti nak jage perasaan die jage hati die tak reti nak hargai persahabatan aten ngan die . okay , really really really sorry . act , aten benci bile nak cakap yang aten suke KAU . fact , aku benci sangat nak cakap bende tu , benci gile babun laa . hiii , tak tau kenape . sape ade idea , how to ? raise up ur hands ! tolonglah , really hurts him . tak tau nak buat ape dah . kalau nak campak die jauh jauh , kejam sangat lah pulak . soo forget it , be silence is better :)



most sedih , amat rindu sahabat . sampai terbawak dalam mimipi tahuu . haha , agak lawak lah mimpi tu sebab kite sume masuk contest menari , boleh kamu bayangkan ? okay , boleh gelak terbahak ramai ramai . memang lawak punn , sumpah ! hakhak traditional dance u know , bukan breakdance ke shuffle ke , hevadd . habis bibir sume bersalut gincu , pipi bersalut blusher , pakai bunge bunge hikhik . okay , terbukti sudah rindu aten kat korang hikhik . muahhh , baibai ily sayangss :)

and the conclusion at the end of this day , i end my day with a smile :)

Melayan Homework
16 December, 2011 | 7:03 AM
assalamuaalaikum ! okay , hari ni aten dah start nak tunjuk rajin die . bukak segale buku bio , sejarah , math mode , add math dia . wa lame tak sentuh buku ouh . segale hw wa bertimbun lagi ouh . banyak lagi wa tak buat ouh . sape nak buat nii ? haissh , orang tengah bertimbun hw ni , die lagi nak suruh tolong buat die punye . boleh belaaa . do it on your own okayy . usaha tangga kejayaan ! nak suruh aten tolong sangat kan . aten tolong lah ni , pakse kau buat sendiri . haissh , nak buat hw pun susah ke , apek ? haha , okay stop bebel . wuuu , nota bio and sejarah ni banyak sangat lah pulak . takpe , buat siket siket lah . wahaa , memang nak jadi doktor laa kau aten . habes tengkorak , otak , tulang , muscle sume kau lukis . yeah , tepuk tangan ramai ramai . bile lame lame dah bosan tu , mula la tangan nak mencapai macam macam benda . naa , ini hasilnya dari budak yang tak berape nak rajin . tapi ni baru halfway . full punye tak tau bile nak siap , hihi . terok punye aten (:





tengah rajin buat hw ni pun , aten sempat lagi nak berbaik balek dengan die . haihh --'

Alhamdulillah ,
15 December, 2011 | 7:21 AM


okay , this is it . akhirnya sampai jugak utusan ni setelah lame menunggu . wuuu , sedihnya pointer turun . aten dapat 3.2 je untuk sem2 ni . emm , nvm . orang cakap , don't be sad . soo , alhamdulillah . okay , sejarah dah naek . dapat A ouhh , haha bukan senang . yang kecundangnye skrg ni ialah agame and bm . wuu , betape kurangnye pendidikan agame aten . nii sume gara gara menyembang , tido , buat keje sendiri , and buat dunno dengan ustaz . bile ustaz tanye , terkebil kebil nak jawab , ahaha . tauu takot . hee , mintak maaf ye ustaz . lepas nii tak buat dah . bm pulak , aten taktau ape nak jadi dengan karangan aten . haha , dulu berderet cekgu bagi A . okay , try harder next time aten . never lose hope :) next year lagi banyak bende yang aten kene buat . lagi busy mengalahkan PM , okay . dah takde mase nak maen maen dah . hee , kesian blog nii takde sape nak kawan die dah , hikhik . jangan sedih okay . aten kene kuat , yeahh ! kite doa same same okay . mari tadah tangan ramai ramai . 9A+ for SPM , AMIIN .

14 Disember
| 6:54 AM


okay , hari ni birthday budak gedik , wan nuralia asyikin :)
let's sing a song for her !

happy birthday to you
happy birthday to you
happy birthday to aliaaaa
happy birthday to youu

yeayyy , tepuk tangan ramai ramai , hihi . hei , budak . dah tue jangan gedik gedik okay .
sory , lambat 23 jam . baii , sayang kau :3

this , for you . sory , tak seberape . saje buat , takde keje HAHA



Jalan Jalan Cari Makan 2011
| 4:56 AM


wuuu wuuu freaking awesome dude ! again , mari kita terpekik terlolong at berjaya times square theme park . wehooo , this time tak payah cakap laa . boleh kate sume bnde dalam tu kteorg serbu . dah laa orang second jejak kaki on that day . excited punye pasal , before pukul 11 dah tercacak depan pintu gerbang . abah pulak dah cabar kiteorg naek roller coaster tuu . no hal lah abah . aten pernah naek dah tuu . cabaran anda diterima ! plan first first nak naek roller coaster tu dulu . tp dsbbkan tak ramai org lagi soo main laa bende laen dulu . woohoo , pening gila waa ckp sama luu . along muntah dah , haha :D habes terkeluar air mata sume , tudung pun senget dah , pape je lah sumenye dah habes . then , baru naek tempat roller coaster tu . ttbe rase nak terkencing , ketaq lutut , sume ade laa time tuu . teheee ajak diorg turun balek . haha , macam keling . eh , makan aiskrim dulu jum ! naty kite naek balek , okay . seperti yang dijanjikan lepas makan aiskrim perisa chocolate chip *yummy , kiteorg pun naek . ouhh , dengan yakin dan beraninye melangkahkan kaki . woooohoooo , inilah keseronokan yang dinanti nanti . superb awesomee maa , yeahh ! nak lagi , nak lagi ! akibatnya , on that night ... aten rase macam tido atas roller coaster tu . still rase macam terhuyung hayang , berpusing berputar . fuhh , nightmare beb !

Greyson Chance
09 December, 2011 | 6:40 AM


woohooo , tengok die dekat AstroHitz tadi . awesome cute !

Sweet Popcorn
| 5:10 AM


wahaa , comel kan budak ni . call him Kevin , okay . hee , tadi tengok movie Home Alone 4 ni . korang dah tengok ? kalau dah tengok lame , tahnniah banyak banyak la . haa , aten baru tengok tadi . sape yang tak tengok lagi tu , jemput tengok . download sendiri okay , reti kan ? heehaa , awesomeeeee gila laa rumah dia waa cakap sama luu . wuu , sape bole bagi aten rumah mcm tu ? haha , may dreams come true . budak kecik yang comel nii memang bijak pandai gila la trap perompak perompak tu . hahaha , sumpa lawak . tp , yang nii punya tak banyak sangat trap die . nway , stil bole gelak pecah perut kalau tengok .



haa , yang ni perompak die . Inspector Gadget and his wife , G2 . haha , sumpa fool plus kelakar gila lah diorang ni . tp , diorang still sweet laa . merompak bersame same . masuk jail pun same same . hee , happy ending !

Hangout
08 December, 2011 | 6:44 AM


wahaha , akhirnya dapat jugak aten tengok ombak rindu nii . best ouh ade bront paralae . korang amek laa aaron aziz tuu . tak kesah pun , aku punya hero hidung dia tinggi maa . korang punye hero ade ? hee , maen je laa . tp , aten mmg lagi suke kat bront paralae tuu , adoiii hensemnyeeeee . tp , kalau rmbut dia tak panjang lagi style kot . ahaa , pandai je nak komen orang aten ni , suke hati dia laa dia punye rmbut kan kan . okayy , nway tengkiu dekat along , kak ain and sheyra . hee , aten nampak korang nanges tadi . sheyra tercari cari tisu dia . aten je mcm takde feeling tengok movie nii , waa taktau laa kenapa . ngeh ngeh . pastu lepak lepak , eh , chika pun ade sekali . kau kat mane mane pun aku jumpe , tesco pun boleh , haha . story mmg tak payah cakap laa . kalau dah lepak dengan due orang nii mmg takkan habes punye laa . haishh , sahabat aten rindu laa . bile nak gather nii ?